An exPectant Mother..(*_*)





Alhamdulilah 3 bulan perkahwinan memang sangat2 seronok..banyak aktiviti yang sebelum ni x "sempat" nak buat zaman belajar kat universiti di buat dengan en somi..kami snorkeling same2, jungle tracking same2, nek bot same2..wahhh..! hehehe..memang seronok..! nasib la en suami ni jenis suka aktivi lasak jugak..so bila orang mempersoal kan belum pregnant lagi kerrr? hehehe x la stress sangat sebab banyak sangat aktiviti yang lasak yang di rancang tiap2 minggu..



snorkeling kat pangkor..


enjoy n enjoy.! tu jela keje kami..selepas bercuti di langkawi saya dan kawan2 rancang nak jungle tracking dalam hutan pertanian s.alam,naik basikal same2..memang seronok..!masa tu dah lewat period 10 hari,tapi just buat x tahu jee..hehehe..dah seronok kan x fikir ape daa..time2 panjat bukit dengan basikal, tibe2 saya jatuh dari basikal,memang sangat sakit..en somi terkejut,p Alhamdulilah luka sikit je..

nek basikal kat bukit cerakah

esok tu, dah siap2 nak pergi sekolah untuk mengajar, dah sampai tengah jalan tibe2 rasa pening nak muntah..suruh suami patah balik sebab x larat..tapi x suspect pun mengandung..esok pergi ke sekolah macam biasa, kebetulan sekolah duk kalut dengan budak hesteria dan saya cikgu bertugas duk kalut la berlari2 duk kejar studnt,hampir berpuluh juga yang hesteria..huhu..malam tu mula rasa seram sejuk..suami duk baca macam2 dah kat telinga takut isteri dia pulak kene hesteria..heheh, malam tu rasa sakit sangat dekat rahim,macam sengugut..emm maybe nak period kott ,dan bile batuk macam ada daging nak terkeluar,sakit sangatttttt....!aik..!x pernah pulak rasa macam ni..esok pagi beli pregnancy test,sebab klinik x bukak lagi..bila suami dah pergi kerja baru cek, punya lah berdebar..nak tunggu dia nek line merah tu..masa pkul 9.30 pagi..bila nek line merah dua,huhu...gembira x terkata..terus amek wuduk,buat solat dhuha dan sujud syukur..!menangis..!

Alhamdulilah (^_^)


telipon suami ajak g klinik, tapi x bagitahu lagi pregnant sebab nak dia dengar sendiri dari dokter (heheh yang macam dalam TV tu.." tahniah anda bakal menjadi bapa ")
bila dokter suh g cek air kencing,saya pun pergi la..wat2 muka x tahu,padahal dah tahu da mengandung..hehehe..tinggal suami dalam bilik dokter..bila dokter cek dia just kata "ok dah mengandung dah" suami ni macam perasan x perasan je dokter cakap macam tu..saya cakap dalam hati..alaaaaaaaaaaaaaa...nape x cakap macam dalam tV tuu..apelah dokter ni..heheh ape2 pun en suami dari dalam kete sampai lah kat rumah dek sengih sorang2..Alhamdulilah baru 6 minggu..nasib tahu awal, x sangka lepas jatuh basikal dan berlari2 Allah masih izikan dia untuk tinggal dalam rahim ini,terima kasih ya Allah atas peliharaan nya.. (^_^)


Comments

Popular posts from this blog

sunat bayi lelaki #hudthoha

pengalaman bersalin anak ke dua ~ hud thoha bin mohd zahir

berurut selepas bersalin ~