8 Month PregNancy..

Subhanallah, kejap je dah masuk 8 bulan, tinggal lagi beberapa minggu nak sambut orang baru, harap2 semua sihat dan di permudah kan..tapi apa yang membezakan bulan ni dan bulan sebelum nya adalah kesakitan yang kadang kala rasa nak menangis..huhu..sakit sangat dekat belakang, dan tulang punggung selalu macam teralih, kadang mengalir alir mata bila tiba2 sakit di bawah rahim macam sengugut..

suami selalu urut dan picit belakang, dan selalu bagi semangat bila tiba2 rasa sakit, sekarang ni dia masih buat muka cool, heheh..x sabar nak tengok muka dia kalut time nak bersalin nanti..harap2 dia ada waktu nak bersalin nanti dan sempat azan kan anak kami..



bersenam u mudah kan bersalin..insyallah


Tapi alhamdulilah buat sementara waktu ni masih bertenaga untuk masak, dan buat kerja rumah lain,cuma kadang2 rasa mual dan nak muntah tu masih ada, bila bau masakkan dan perfuem lelaki yang kuat sangat..

perangai pelik :

hehe.rasa bila mengandung ni, asal nak masuk je bulan seterusnya mesti macam ada sesuatu yang pelik yang x pernah pun di buat sebelum mengandung ni, tapi bila mengandung nak buat..sekarang ni bila nak minum air je mesti nak pakai straw, jadi kalau pergi kedai tu, salu amek straw letak dalam hand bag dan bawak balik rumah, tapi sorok2 la, malu kalau pekerja kedai nampak, nak beli malas la pulak, sebab kita sorang je nak minum, jadi setiap kali minum kat rumah, akan guna straw tu..hehe..mengada2 pulak rasa..(*_*)





Comments

Popular posts from this blog

sunat bayi lelaki #hudthoha

pengalaman bersalin anak ke dua ~ hud thoha bin mohd zahir

berurut selepas bersalin ~