BeSaR nYA HikMah DhuHA..

saya ni bukan lah cerdik dari kecik, kalau tengok result selalu biasa2 aje..x pernah gempak, kira dalam family, agak kebelakang sedikit..tapi selalu usaha, tapi puas dah baca buku, result bese2 je..mana lah silapnya ye...???

tapi yela, berkat doa mama n abah dapat juga masuk U..kira ok la tu..huhu alhamdulilah..bila first sem begitu semangat belajar, memang duduk depan, dan memang faham apa y lec ajar, tapi result rendah sangat berbanding orang lennnn..huhu..mana silap ni..! stresss..!

result !

so tanya la kawan yang dapat dean list..dia cakap suh amal solat dhuha..so, try la buat dhuha, sebab las buat waktu sekolah menengah dulu..tapi buat just buat tidak mengharap hidup akan berubah 360 darjah..so bila exam untuk semester akan datang tiba2 melonjak naik ! fuhh..memang terkejut sangat2! macam x percaya..! padahal usaha nya lebih kurang macam sem lepas jee..dan alhamdulilah, result setiap sem memuaskan hati mama n abah

Biasiswa !

then, try aply biasiswa JPA..terkejut juga dapat..subhanallah..berkat Dhuha..dan boleh di kata tiada masalah, setiap hari lancar je perjalanan hidup itu..sebab kan diri ini memang bukan jenis suka shoping,sebab lebih suka kan shoping di kedai buku, dan tengok decoration rumah, jadi x da lah rambang mata kalau ada jual beg or kasut yang menjadi kegilaan remaja2 perempuan..jadi setiap sem memang boleh simpan 1000 setiap sem (heheh agak2 boleh  kawen x?) jadi x perlu lah nak bayar PTPTN, suami pun memang x pakai PTPTN..alhamdulilah tiada hutang selepas belajar..

JOdoH !

then, satu lagi nikmat yang memang mungkin dari berkat dhuha..di kurniakan suami yang sangggaaatttt solehhh..alhamdulilah, ada lah waktu form 6 (sTAm) sangat kagum dengan seorang ustaz yang sangat lembut dengan anak2 dia, x pernah naik suara, dengan binatang pun masyallah cukup penyayang, dan terdetik kat hati, bagus nya andai dapat suami sebaik dan selembut seperti dia, mungkin Allah kabul kan..kadang kita x tahu kan..doa mana yang di makbul kan..dan alhamdulilah suami ni memang jenis baik dengan binatang dan lembut bila bertutur..

Di PErmudahkan URusan KAhwin !

bila suami dan saya menyatakan hasrat untuk berkahwin, tidak sangka sebegitu mudah ibu bapa kami mengizikan, dengan tiada kerja, dan masih belum grad..kami pun agak pelik..tapi malas nak tanya sebab2 nya, jadi kami follow je la, sat g banyak tanya, x bagi pulak kahwin..alhamdulilah, lepas kahwin, suami dapat kerja pensyarah di UTIM..rezeki dhuha..amalkan lah dhuha..


Anak JUga REzeKI dhUHa !


sejak dari belajar, dan selepas kahwin, memang cuba amalkan dhuha, solat jemaah bersama, namun kadang2 ada juga tinggal dhuha..kepada yang siapa2 belum di kurniakan anak, jangan lah putus asa, cuba amalkan dhuha..insyallah boleh..kadang kita tidak tahu ada sesuatu amalan yang kita buat boleh membuka pintu2 rezeki..







Comments

Popular posts from this blog

sunat bayi lelaki #hudthoha

pengalaman bersalin anak ke dua ~ hud thoha bin mohd zahir

berurut selepas bersalin ~