maSih beLum Ada tanda 2 hari lagi due~

hari ni 8 jun 2012.
tarikh due 10 june 2012
lagi 2 hari..
tapi tanda2 bersalin belum ada..
baby malu ye nak keluar..huhu..

pagi tadi lepas makan,
terus ke klinik jumpa dokter untuk scan,
memang dalam buku pink ade temujanji dengan doc pun
jadi bila check,
dokter cek air ketuban dan berat baby,

berat baby dah semakin besar,
sebelum ni 2.8 kg..x silap 2 minggu yang lalu rasa..
sekarang dah 3.1kg..huhu..risauuu..takut x mampu nak keluar kan..
air ketuban ok lagi, masih cukupp..alhamdulilah

dokter kata kalau baby besar sangat,
air ketuban kurang,
dan gerakkan jantung baby kurang
ahad (10 jun ) ni masuk wad..
jadi dokter suruh pergi hospital untuk cek jantung baby pakai CTG..

kat hospital,
nurse letak CTG kat perut,macam pakai tali pinggang da tengok..
suami x boleh masuk,
kesian kat dia,
dah la x da kerusi kat luar tu
mula2 cek jantung baby macam x cantikkk..
ayakkk..!
nurse suruh gerak2 sikit kaki, maybe baby tidur..
15 minit berlalu.....
x cantik juga bacaan nya..
saya ni dah sakit belakang sebab kene baring terlentang je..

kemudian nurse suruh pakai oksigen kat hidung..
waaa rasa macam dalam tv je kan,
sebab seyesss sebelum ni wad pun x pernah masuk,
pe tah lagi pakai benda2 macam ni..
paling teruk kene cucuk amek darah jeee..

30 minit baby still tidur..
huwaaaaa..awat baby tidur tengah2 hari mcam ni,
x dapat baca jantung baby lagi..

las2 nurse kata kita masuk air laahh..
saya memang x pernah masuk air..
nurse pun cucuk kat tangan,
sakit juga lee..p bese2 je..
bila masuk air..haaaa..mula la baby gerak berombak2 perut..
baru CTG tu aktif sikit bunyi diaaaa..
kira 45 minit juga duduk dalam tu

yang en suami ni dah duk ke hulu ke hilir
siap tanya nurse lagi
maybe dia ingat saya nak bersalin da kot
ngeh2..
ok..

CTG ok,
air ketuban ok,
berat baby pun ok,

kalau x bersalin juga hari ahad ni..kene tunggu seminggu lagi
dan 17 hb kene paksa bersalinnn..huwaaaa...
dan dalam seminggu ni,
tiap2 hari kene cek jangtung baby kat klinik..

sekiannn..measeeehhhh..



Comments

Popular posts from this blog

sunat bayi lelaki #hudthoha

berurut selepas bersalin ~

pengalaman bersalin anak ke dua ~ hud thoha bin mohd zahir