stok EBM untuk fateh~ saya pilih breast pump spectra

Alhamdulilah sampai sekarang susu masih banyak..
walaupun fateh suka menyusu
tapi Allah bagi rezeki juga untuk buat stok EBM
stok ni saya hajat nak simpan untuk bulan 9 nanti
jadi pump awal2..
takut waktu belajar nanti x sempat (nauzubillah)
sebab belajar nanti kelas nya sampai malam..huhu (x tau la dalam kuliah nanti dapat fokus ke x)

risaunya...serius sangat risau..
sebab fateh tidur berpangku
takut pengasuh x tahan atau x larat nak jaga..
udah lah weeknd, time2 tu la orang nak berjalan kan..
saya tawakal pada Allah

breast  pump spectra

sebenarnya saya tahu pasal breast pump ni dari kawan mama..hehehe
mama saya cadang beli yang ni
sebab mama pun sokong sgt saya bagi susu ibu sepenuhnya
lepas bincang dengan suami
dan baca testimoni kat intenet
saya pun beli, harganya dalam RM 500 lebih
sekali dengan cooler bag, 8 botol susu, ice pack, dan breastsheild dapat 2 sekali dgn breastpump letrik tu

secara jujur saya sangat puas hati dan sayang dgn BP ni..
sebab sebelum ni saya pernah try BP yang jenama lain
sakit, sampai saya fobia nak guna dan menyusu
jenama spectra ni x sakit dan kita boleh adjust tahap sucking dia

alhamdulilah setiap hari saya dapat penuhkan satu botol (50z)
sehari saya pump 3kali dan kebanyakkan saya pump waktu malam
time fateh tido, sebab siang2 dia asyik menyusu jadi susu selalu kosong
dan dari pukul 12-6 pagi kadang2 saya bangun untuk pam susu(kalau rajin..hahah)


btol nye autumn sebab y spectra dah habis, tapi x pe, sebab cantikk..nak cari lagi nanti =)





Comments

Popular posts from this blog

sunat bayi lelaki #hudthoha

berurut selepas bersalin ~

pengalaman bersalin anak ke dua ~ hud thoha bin mohd zahir