Tuhan, jaga dia untuk aku ~

alhamdulilah..first time hantar fateh pada pengasuh dia saya x nangis
cuma saya rasa x sedap hati
entahlahh..macam2 y di risau
yelaaa..saya x kenal sgt dgn pengasuh tu
x tau hati budi

malam sebelum hantar fateh saya siapkan beg baju, mandian,
dan pastikan ice pack dah masuk dalam peti ais untuk letak dalam beg susu esok
baju saya dan suami dah siap iron, kelas kami start pukul 9 pagi
malam tu fateh macam asyik merengek je
macam tau2 je dia nak kene duduk dengan pengasuh esok

pagi esok, saya bekal kan stok EBM 5 botol untuk pengasuh
sebab x tahu berapa biasanya baby akan minum untuk sehari
bagi lebih sikit x pa, biar lebih jangan x cukup
sebab saya memang x kasi langsung susu tepung,
x pa, kalau susu habis, saya dekat je untuk balik

pagi tu dalam kete saya susukan fateh,
tapi fateh macam x nak tidur sangat sebab dia mengantuk huwaaa sian ank ibu
bila sampai di rumah pengasuh
saya tengok keadaan rumah nya agak pedalaman dan jauh dari bandar
dan dalam hati saya kata "finally, Allah pilih rumah ini untuk jaga fateh"

2 bulan lbh


saya jumpa dengan pengasuh, orangnya kurus dan manis
dalam hati risau takut2 dia x tahu nak kendali stok EBM tu..
rupaanya dia dah ade pengalaman, alhamdulilah
bila saya bagi fateh pada dia,
fateh senyap..hehe..fateh memang la, dengan semua orang dia nak, suka dukungg
cuma saya pesan, jangan buai fateh, sebab kami memang x ajar berbuai
cukup tepuk dan main kening fateh, dia dah mudah tidur

bila keluar dari rumah
saya berdoa, tawakaltu alallah..pelihara la dia untuk aku , beri ketenangan untuk aku menuntut ilmu mu Ya Allah
dan Alhamdulilah, dalam kelas saya x fikirkan anak, tapi bila habis je kelas, terus teringat kat anak,
lebih2 lagi bila susu membengkak sakit..

bila ajak suami cepat2 balik amek fateh
dia pulak bawak kereta ala2 honeymoon puloopp
rasa lain bila fateh x da di sisi..heheh
harap2 x da masalah lepas ni amenn..

Comments

Popular posts from this blog

sunat bayi lelaki #hudthoha

berurut selepas bersalin ~

pengalaman bersalin anak ke dua ~ hud thoha bin mohd zahir