Posts

Showing posts from April 18, 2012

My simple weddinG dress..!

Image
Sebenarnya tiap2 malam duk mengadap baju kahwin yang duk bergantung tuu..terfikir, aduiii teringin nye nak pakai balikk...heheh..seronoknya waktu kahwin dulu, walaupun persiapan di buat dalam masa 3 bulan je kan, tapi alhamdulilah semua berjalan lancar..
Kenapa x beli r sewa je baju??
First : sebab kebanyakkan baju kat kedai pengantin ni ketat dan jarang..maybe tempat saya ni je kott yang macam tu, dan kebanykkan nye jenis pakai tiubb..huhu.. sec : kenapa x beli je kan senang ?hehe sebab size memang laaa x sesuai dengan diri ini yang agak rendanngggg dan berisi..
Jadi dah wat keputusan nak beli kain dan design sendiri , boleh tutup aurat dan kita pun puas hati..!
Nak share dengan kawan2 perbelanjaan buat baju :

Kain chiffon silk = 5 meterKain lining bese= 5 meterSelindang chiffon silk untuk buat tudung ( bidang 60 ) =2 meter Jumlah dalam RM 300..mahal dop?huhu..mahal la jugaaa kan? (habis duit...(T_T)
Dan kain ni beli di jakell.. p/s  kalau boleh bawak contoh warna kain yang kita brkena…