Posts

Showing posts from June 7, 2012

maSih beLum Ada tanda 2 hari lagi due~

hari ni 8 jun 2012.
tarikh due 10 june 2012
lagi 2 hari..
tapi tanda2 bersalin belum ada..
baby malu ye nak keluar..huhu..

pagi tadi lepas makan,
terus ke klinik jumpa dokter untuk scan,
memang dalam buku pink ade temujanji dengan doc pun
jadi bila check,
dokter cek air ketuban dan berat baby,

berat baby dah semakin besar,
sebelum ni 2.8 kg..x silap 2 minggu yang lalu rasa..
sekarang dah 3.1kg..huhu..risauuu..takut x mampu nak keluar kan..
air ketuban ok lagi, masih cukupp..alhamdulilah

dokter kata kalau baby besar sangat,
air ketuban kurang,
dan gerakkan jantung baby kurang
ahad (10 jun ) ni masuk wad..
jadi dokter suruh pergi hospital untuk cek jantung baby pakai CTG..

kat hospital,
nurse letak CTG kat perut,macam pakai tali pinggang da tengok..
suami x boleh masuk,
kesian kat dia,
dah la x da kerusi kat luar tu
mula2 cek jantung baby macam x cantikkk..
ayakkk..!
nurse suruh gerak2 sikit kaki, maybe baby tidur..
15 minit berlalu.....
x cantik juga bacaan nya..
saya ni dah sakit bela…