Posts

Showing posts from June 21, 2012

Indahnya melahirkan umat Mu..(pengalaman bersalin)

Image
tarikh due 10 jun 2012,

tapi masih belum ada tanda..saya selalu makan tempoyak..sebab encik suami dah balik kelantan, my favrte..! hehe..sebab orang pahang kennn.? selera makan memang brtambah2 bila ada sambal tempoyakk..encik suami memang x suka tempoyakk..jadi x nak la makan depan dia

11 jun 2012 (isnin ) :

saya rasa sakit di tulang peha bila berjalan, mama kata mungkin baby salah duduk..mama nak bawak pergi berurut, saya x nak..takut bahaya..tapi tangan saya yang sebelah kiri terseliuh..risau juga nanti nak push x selesa..sebab tangan mesti pegang pergelangan kaki waktu nak push bby..

12 jun 2012 (selasa) :

 malam tu saya rasa sakit lagi di tulang peha, sampai encut2 jalan, p perut x sakit pulak..saje je g wad bersalin malam tu, barang baby pun x bawak sebab fikir x kene tahan wad..bila masuk bilik pernilaian, drg pasangkan CTG kat perut, dan pegang perut "NO CONTRACTION"  nurse kata kita tunggu dokter kalau x da ape2 balik dulu laa..saya pun dah agak macam tu sebab x sak…