Posts

Showing posts from June 30, 2012

bila satu badan fateh berdarah~ kejadian di NICU

Image
lama x buat n3...alhamdulilah fateh da 16 hari..
lepas fateh lahir, dia ada hypo(huhu x tau la betul x ejaan dia)
tapi hypo ni kekurangan gula dalam darah..
ingat kan lepas tu da ok, tapi dokter kata ade jangkitan kuman dalam darah,
 x tau datang dari mana kuman tu.
dan platlet dia semakin hari semakin berkurng..
masa duduk dekat wad kanak2 setiap pukul 5 pagi nurse akan amek fateh untuk amek darah dia..
dan setiap kali tu la air mata ni kuar bila dengar suara dia meraung walaupun saya x tengok, tapi saya kenal suara anak saya..huhuhu..

bila dah 5 hari platlet dia makin kurang, dokter risau dah suruh transfer temerloh
sebab kalau kurang dari 50, mungkin boleh berlaku pendarahan..
mula2 macam pening juga kan, sebab saya bukan dari background sains..jadi macam blur2 sikit
bila dengar kene ke nicu  saya lagi la meraungggg..
langsung x boleh nak angakt call sape2
lagi2 dari suami..huhu..

hikmah besar di NICU...
saya baru seminggu bersalin, jahitan pun x baik lagi
cuma yang sangat bersyuku…