Posts

Showing posts from July 7, 2012

kasih seorang suami ~

lepas bangun dari tidur, saya tengok anak saya dah x da kat sebelah, rupannya nurse ambik, sebab baby  hypo (kekurangan gula dalam darah) entah la..macam2 penyakit sekarang ni..bby kene duduk dekat wad kanak2..

pukul 7 tu saya rasa badan saya lemah dan busuk..mungkin darah nifas banyak keluar, saya rasa berat sangat kepala dan badan, saya gagahkan diri, nak ke bilik air, dalam keadaan sakit berjahit, dengan katil hospital yang tinggi..katil yang menjadi kengerian semua orang, takut2 kalau jahitan terbukak balik, patut hospital sediakan katil rendah untuk ibu2 yang dah bersalin..

saya ke tandas, niat hati nak mandi wajib (wiladah), biar segar, dan saya boleh menyusu anak saya balik, saya jalan pun terhuyung hayang..saya tengok kat katil, penuh darah..perlahan2 berjalan..sakitnya jahitan di bawah..sampai di tandas saya duduk di tandas..darah banyak mengalir..bleedinggg...nurse datang ketuk pintu dan x bagi saya kunci pintu..saya bukak dan saya pegang tangan nurse..saya hampir pitam..!

nu…