Posts

Showing posts from July 31, 2012

suami ku classmate ku..=)

Image
insyallah 10 september ni kami akan sama2 sambung belajar di UM
dan kami akan kembali menjadi classmate..!
waahhhh terujaaa la jugaakk...
dulu clasmate tapi x da ikatan..
sekarang dah ade ikatan,
pasti saya agak kekok..

teringat zaman2 clasmate dulu...!
kalau nak ikut,
suami saya ni jenis rajin collect nota (slide show) dari lec
saya pulakk..hemmm haram nak collect
nak dekat exam nanti baru saya baru terkial2 nak photostate nota
sebab saya jenis buat nota sendiri
walaupun tiap2 sem asyik photostate nota orang
nota sendiri juga y saya baca..

suka bersendiri..

walau pun saya ada geng dan kawan
tapi kadang kalau part pergi library dan study saya suka pergi sendiri
sebab kawan2 saya lebih suka study dekat bilik
dan saya banyak habiskan masa buat nota dan study kat libry
bukan apa..sebb saya x boleh tengok bantal busuk spongbob
alamatnyeee stduy guling2 pastu zzzzzzzzzz..
bila dah duduk library
baru boleh study dengan tenang
tapi kadang tidur juga..
tapi x pa, kat library dulu libririan x m…

stok EBM untuk fateh~ saya pilih breast pump spectra

Image
Alhamdulilah sampai sekarang susu masih banyak..
walaupun fateh suka menyusu
tapi Allah bagi rezeki juga untuk buat stok EBM
stok ni saya hajat nak simpan untuk bulan 9 nanti
jadi pump awal2..
takut waktu belajar nanti x sempat (nauzubillah)
sebab belajar nanti kelas nya sampai malam..huhu (x tau la dalam kuliah nanti dapat fokus ke x)

risaunya...serius sangat risau..
sebab fateh tidur berpangku
takut pengasuh x tahan atau x larat nak jaga..
udah lah weeknd, time2 tu la orang nak berjalan kan..
saya tawakal pada Allah

breast  pump spectra

sebenarnya saya tahu pasal breast pump ni dari kawan mama..hehehe
mama saya cadang beli yang ni
sebab mama pun sokong sgt saya bagi susu ibu sepenuhnya
lepas bincang dengan suami
dan baca testimoni kat intenet
saya pun beli, harganya dalam RM 500 lebih
sekali dengan cooler bag, 8 botol susu, ice pack, dan breastsheild dapat 2 sekali dgn breastpump letrik tu

secara jujur saya sangat puas hati dan sayang dgn BP ni..
sebab sebelum ni saya pernah try BP y…