Posts

Showing posts from September 8, 2012

Tuhan, jaga dia untuk aku ~

Image
alhamdulilah..first time hantar fateh pada pengasuh dia saya x nangis
cuma saya rasa x sedap hati
entahlahh..macam2 y di risau
yelaaa..saya x kenal sgt dgn pengasuh tu
x tau hati budi

malam sebelum hantar fateh saya siapkan beg baju, mandian,
dan pastikan ice pack dah masuk dalam peti ais untuk letak dalam beg susu esok
baju saya dan suami dah siap iron, kelas kami start pukul 9 pagi
malam tu fateh macam asyik merengek je
macam tau2 je dia nak kene duduk dengan pengasuh esok

pagi esok, saya bekal kan stok EBM 5 botol untuk pengasuh
sebab x tahu berapa biasanya baby akan minum untuk sehari
bagi lebih sikit x pa, biar lebih jangan x cukup
sebab saya memang x kasi langsung susu tepung,
x pa, kalau susu habis, saya dekat je untuk balik

pagi tu dalam kete saya susukan fateh,
tapi fateh macam x nak tidur sangat sebab dia mengantuk huwaaa sian ank ibu
bila sampai di rumah pengasuh
saya tengok keadaan rumah nya agak pedalaman dan jauh dari bandar
dan dalam hati saya kata "finally, Allah …