Posts

Showing posts from September 19, 2012

waktu bila suami kata anda paling cantik..!

Image
pernah x tanya husband masing2
waktu bila husband, nampak kita paling cantik? hehehe
waktu merisik dulu ke..?
waktu mula2 jumpa dulu ke..?
or waktu kawennn...

ade la sekali saya tanya suami saya
" abang, sayang paling cantikkkk sekali waktu bilaaa"
[ dalam hati nak suruh dia jawab, sentiasa cantikk..hahaha tentu x la kak, lebih2 lagi time bangun tido]
nak tau suaami jawab apee..hurrmmm
lamaa toi nak tunggu dia bagi jawapan, siap wat muka confius lagi macam x da langsung saya ni kelihatan cantik..huwaaaa..
" haa..! sayang cantik time pakai telekung"
nak terpukang juga saya dengar dia jawab macam tuuu..
rasa macam x berbaloi je bayar duit mak andam rm 250 waktu kahwin dulu
yela kot2 dia nak puji cantik sangat waktu kawen dulu..
aleh2 waktu pakai telekungg..hehehe

ok la kan, betul juga dia jawab macam tu
buat nye dia jawab macam waktu kawen ari tu puas pulak tiap2 buln nak kene g make up dengan mak andam tu..



hurmmm..
setiap lelaki ni citarasa dia berbeza
tapi melalui…

sempat lagi pump susu sebelum masuk kelas =) Alhamdulilah

Image
Alhamdulilah, walaupun sibuk dengan kelas, tanggung jawab untuk bagi susu pada fateh tetap dan wajib saya buat..Allah masih tidak putus bagi rezeki pada fateh..betullah firman Allah :dan jangan kamu bunuh akan anak-anak kamu kerana takut jadi papa miskin, kami yang beri rezeki mereka itu dan rezeki kamu bukan mereka itu makan rezeki kamu. surah al-isra ayat 17 
Ni susu yang saya pump pagi sebelum pergi kelas , dalam pukul 7 pagi, kelas saya start pukul 9, jadi dalam pukul 8 saya akan direct feeding fateh sebelum hantar dia ke rumah pengasuh jadi dapat la kosongkan susu time masuk kelas dan boleh belajar dengan selesa

Kelas pukul 9- 12.00 tghari, dah rasa susu bengkak sangat, lepas makan tu terus amek fateh dekat rumah pengasuh, harap2 dia nak menyusu dengan saya, tapi dia x nak sebab dah kenyang pengasuh bagi dia susu
Nasib bawak pump spectra3, jadi saya pump susu untuk elak bengkak, dan untuk elak susu berhenti keluar,sebab semakin kerap kita kosongkan breast kita, semakin banyak susu a…