Posts

Showing posts from September 20, 2012

menangis dalam hati bila tengok fateh masuk buai ~haha

Image
sejarah family saya memang mama x ajar anak dia dan cucu dia berbuai,
tapi belah suami semua berbuai..
bila tanya2 kakak saya kata kalau berbuai takut nanti asyik nak tidur berbuai je,,
payah nak pergi mana2..traveling atau balik kampung, x kan nak angkut buai masuk dalam kete..
hurmmm..saya terfikir..betul jugaaa

bila balik rumah belah suami
mak suruh masuk buai sebab biar anak dapat tidur nyenyak sikit
dan kita pun senang nak buat keje
saya pun cuba try masuk kan fateh dalam buaii..
ammboooiiii kemaian dia lenaa..
tidur berjam2..hehe happy la anak tidur lena


then bila balik rumah sendiri.
x leh la nak berbuai sebab kat rumah x da buaii
haaaa..bila nak tidur, mula fateh meragamm..dia macam cari buai
tepuk x nak, berpangku x nak..berdukung x nak
3 hari juga la nak bagi dia sesuaikan diri tidur bertepuk

3 bulan saya gigih ajar dia tidur tepuk
lepas menyusu, saya sedawa kan dia
dan tepuk dia sampai dia tidur
alhamdulilah mudah tidur

bila da start belajar dan hantar rumah bby sitter
peng…