Posts

Showing posts from September 26, 2012

bilik pengantin saye

Image
ni la katil pengantin hari tu saya design sendiri saya suka yang simple dan yang paling penting MURAH' HEHEHE yela orang x berkemampuan saya rekakhas sendiri u suami tercyang.. semoga dia sukaaa..heheh
budget semua ni bawah RM 200 saya hanya ganti cadar RM50  dan selimut dalam RM 45 n perfuem kayu RM 55












sabarnya mama ~

Image
12  tahun dulu
saya ingat lagi.. waktu tu mama duduk asing dengan arwah abah sebab faktor pekerjaan mama uruskan kami 2 beradik yang masih bersekolah rendah saya n adik saya lelaki kakak2 saya semua dah duduk asrama
pagi tu mama terlewat kelam kabut di buatnya cepat2 mama iron kan baju saya dan adik mama x jemu layan karenah adik yela tau2 jela budak darjah 1 anak bongsu pulak tu sorang je laki dalam family bak kata mama adik ni anak solat hajat
saya ni yang x pernah2 nak break fast tetiba mengada nak break fast mama buat kan bubur cup untuk saya dan terus tarik saya dan adik masuk dalam kereta dengan bubur cup sekali
mama nampak kalut dengan jalan yang banyak kereta lagi mungkin mama da lewat nak punch card saya ni masih pegang berhati bubur cup tu takut tumpahh dalam kereta mama pasang keset doa harian
sampai di sekolah mama cepat2 keluarkan beg sekolah kami dan terus macam nak pergi saya kata "aik biasa mama kan salam dulu dengan kami' saya pergi kat mama balik dengan nia…

sokongan suami sangat penting u penyusuan ibu secara eksklusif

Image
alhamdulilah.. fateh da nak masuk 4 bulan
dan Allah masih tidak putus2 bagi rezeki pada fateh
susu masih lagi tidak putus dan kadang menitik2
kadang mengeluh sebab tidak selesa sebab baju basah
lepas tu istaghfar..orang lain bukan main seksa nak keluarkan setitik susu untuk anak dia..

dulu waktu pregnant memang x terfikir pun pasal penyusuan
nak bagi full susu badan
atau susu tepung
pernah juga waktu berpantang hari tu
sedara mara datang jenguk
dia kata " haaa dari sekarang la kene ajar anak minum susu tepung nanti senang nak tinggai, nak g belajar nanti senang"
dalam hati cakap aah kan..baik belatih dari sekarang..

then bila en suami balik dia kata
sayang, kita cuba susu kan fateh sampai dia 2 tahun la ye
jangan campur dengan susu tepung
dalam hati cakap : humm mampu ke..? dah la kene bangun malam2..pastu menyusu x boleh tidur, sebab takut anak lemas

lama fikir cadangan suami,
saya cakap dengan suami, boleh nak bagi susu badan tapi abang kene beli la breast pump yang sedap pa…