bila Suami sayang kereta lebih pada Bini

sejak en suami beli kereta baru ni
saya jadi rindu dekat kereta lama KAS..
kereta tu banyak betul nostalgia dia
kereta kas tu masuk sempang rumah dah dengan bunyi dia..
jadi kalau saya kad dapur sempat la duk perbetul make up untuk sambut suami (hehe leh caya ke)

kereta baru ni senyap sikit
dah pulak jiran pun sama pakai kereta tu kadang keliru sapa yang balik ni
nak di jadi kan cerita
i ni memang la penakut yang amat bab2 membawa kereta or motor
bukan pernah accident pun..!
sampai takut n fobia yang amat..
cuma ntah laahhh..

las amek lesen kereta hari tu tahun 2007 sekarang dah masuk 2013
hurmm..lama gak la
mama selalu la duk bising suruh belajar bawak kereta dan saya selalu jawab
"laaa ateh kan dah lulus JpJ hari tuuu, nak belajar pe nyee.."
heheheh
dah la dalam family saya sorang je catat sejarah x pas jpj
amek dua kali..seharian duk dalam bilik sebab frust.!

sekarang en suami suruh drive balik kereta
dia kata senang kalau abang sakit ke ape
betul juga kan..
tapi dia kata sebelum bawak kereta baru kene test pakai kereta lama dulu(KAS)
hehehe...(macam x puas hati jeww rasa ken??)
mungkin sebab dia takut calar..dan dia kata takut x pandai nak budget sebab kereta baru ni besar sikit..(eleeyyy alasan ja tuuuu)

then baru ni saya try bawak kereta baru kami
dari kb ke tanah merah
berdebar la jugaaa
tapi paksa diri
huaaawaaaa
memang syok bawak kereta baru
ni yang terus berazam nak beli hyundai tuxson niii..kikiki

bila bawak tu encik suami duk mengaduh2 aduh dah dalam kereta
sebab saya pakai langar je lubang
alaaaa bukan perasan..dah la hujannn..maaf bosss..!
sian kat dia no..kereta kesayangan dia asyik langar lubang je
teringat arwah abah dulu ke main marah kalau kereta langar lubang sikit pun..hurmmm!
memang bahaya kalau langar lubang
takut rim kereta bengkok..

dan sejak kereta baru ni kemain dia duk make up kereta tu
dak tambah spoiler la
kadang 4x dah dia duk tunjuk abang nak buat spoiler cam tu la sayang
pastu nak tambah lampu LED kat depan
kita ni layan ja laa kan..

tapi sn suami x da la obeses sangat dalam make up kereta
kebersihan dia la yang salu jaga
sebab kadang saya dengan anak ni
lepas makan sampah tu letak ket belakang (kalau x si teecit tu duk makan plastik )
kadang2 kan kita kena jugak jaga hobi suami n...jika dikira dia juga byk jugak tunaikan hobi kita.



 p/s ; kenapa pilih plat kereta DCD ? bukan KDH or CCT ? sebab masing2 duk berebut nak beli kat negeri masing2..jadi kami pilih DCD untuk kelantan..then u ada kenangan sebab pernah duduk di kelantan..


Comments

Popular posts from this blog

sunat bayi lelaki #hudthoha

berurut selepas bersalin ~

pengalaman bersalin anak ke dua ~ hud thoha bin mohd zahir