Alzheimer kah aku ?

tgh2 taip thesis, nye boleh pulak jam...ergghh..
jadi meh nk update blog satt..

nk cerita sesuatu y boleh buat pengajaran untuk semua
baru ni saya menyusu kan fateh
sebelum menyusu saya masak bubur fateh
di sebab kan nak masak bubur ni take time
jadi saya pun menyusu kan fateh dulu
di dalam bilik y malap n beranginnnn jeee
hoohoho..las2 tertidu
dan bila terjaga bau hangit..!
mau x kaget..terus pergi dapur, tengok2 nasi dah rentung..
nasib rentung, x terbakor dapur ku..

~ aleh2 fateh makan juga nasi tu walau pun rentung hehehe.sedap kot dah selera ja tgk..

cerita ke dua un tentang nasi
petang tu, saya masak bubur fateh
dan tengok2 en suami start motor
nk buang sampah kata nye
lepas tu saya n fateh pun siap2
harp2 abah nye nk bwak kami pusing2 taman naik motor
memang suami bawak laaa..
terus saya kunci pintu n fikir pusing taman ja, x lama aih, biar la bubur tu


lepas pusing tamann,
suami ajak berendam kaki kat kolam air panas
saya pun on ja laaa..
dah sampai kat kolam
berendam kaki lama jugak laaa
fateh pun berendamm kaki juga siap bukak2 baju lg

then sebelum balik tu minta kat suami singgah kedai beli bedan ruam fateh
tapi suami singgah kat pam minyak
entah macam mana saya baru teringat bubur nasi
hanya Allah je tahu betapa berdebr nye hati
harap2 x terbakar rumah
suami g bayar duit minyak kat kaunter
dan dtg balik
baru saya cpt2 minta maaf dan bgtau lupa nk tutup bubur fteh kat dapur
muka suami pun cuak gla, cepat2 dia isi mnyk
yela x kan nk biar, dah la petrol mahal ko..

bila dah sampai rumah ketar2 saya bukak mangga dan  berlari ke dapur
alhamdulilah nasi belum kering
 phuhhhh..~

sekarang ni x berani dah nk menyusu n masak nasi
dapat2 y jenis tidur mati kehkehkeh

p/s : x da la pulak gmbr bubur fateh y hangus nk di upload, biar blog je kosong boleh gitu?hehe

Comments

Popular posts from this blog

sunat bayi lelaki #hudthoha

berurut selepas bersalin ~

pengalaman bersalin anak ke dua ~ hud thoha bin mohd zahir