penat la kalau setiap kali balik kg macm ni

masuk ni dah 3x peti ais kami berulat
huh!
penat..sungguh..dengan bau busuk
ni dah seminggu kemas2 apur, mop n lap bau still x hilang
dan terpaksa buang tapware y sy letak ikan2 dan ayam yang berulat
sebab dan basuh guna cuka, arang, lemon bau stiill melekat..nak muntah!

masalah dia sebab rumah sewa kami ni
kadang2 kalau petir r guruh suis utama akan ter of sendiri
dalam erti kata lain, black out lah kan

kalau benda ni berlaku time kami ada kat rumah x pa,
tapi kalau balik kg?sapa pulak nk tlg bawak naik balik suis tu

raya baru ni nak dekat 2 minggu kami x da kat rumah
dan sekali lg suis utama jatuh mungkin sebab guruh
mungkin lama dah benda tu terjadi
habis busuk barang2 dalam peti ais
busuk amaaatt! berulattt

balik2 rumah dengan keadaan letih
gigh jugak sy membasuh
buang benda2 dalam peti ais
cuci dengan sabun
arang, lemon n cuka
tambah pulak fateh duk basuh sekali heh..! mencabar sungguh
habis bau satu dapur
suami pun x tahan, dia lagi la x leh bau, bleh muntah

lalat dah mula masuk rumah
cepat2 suruh suami buang 2 plastik smpah sisa2 iakn ayam yang dah berulat
dan2 pulak plastik tu bocorrr..haaaahhh !
stress kejap

next nak basuh bekas2
basuh guna perahan limau
masak air panas n siram untuk hilangkan bakteria
n jirus, tapi x jalan juga
dalam kalut2 tu jari boleh terhiris pisau
menitik darah
terus stop buat kerja
NANGISSSS..!
ok, bukn sebab sakit tapi stress mpo penat
terus mandi + solat n tidur
bangun2 tgk suami dah beres kan alhamdulilahhh,thanks abg cayam

pent sebab massuk ni dah 3x jadi
walaupun kami kosongkan peti ais
still ade jugak ulat akan masuk kalau black out

tupware seme sy buang sebab dah seminggu basuh stll bau
kuat sungguh bau nye!
dan skg still bau
puas cari mana bau dia hurmm

p/s : ni bau baru binatang yang berulat, belum bau mayat yang dah lama reput

Comments

aindzalmimya said…
Sedang mengalaminya. .. hb tolong kemas sbb sy sensitif dgn bau..maklumlah tgh alahan.. berkurung dlm bilik ni.. still terbau.. nak nangis je rasa.. nk try petua Google guna soda bicarbonate n esen vanila tu pas cuci ..
aindzalmimya said…
Sedang mengalaminya. .. hb tolong kemas sbb sy sensitif dgn bau..maklumlah tgh alahan.. berkurung dlm bilik ni.. still terbau.. nak nangis je rasa.. nk try petua Google guna soda bicarbonate n esen vanila tu pas cuci ..
izyan zulkiply said…
Ooo blh jgk ye guna esn vanila ok nk try la nnti tq ain

Popular posts from this blog

sunat bayi lelaki #hudthoha

pengalaman bersalin anak ke dua ~ hud thoha bin mohd zahir

berurut selepas bersalin ~