raya lebih bermakna2013

raya tahun ni alhamdulilah lebih gembira
sebab al fateh dah pandai jalan
boleh la bergaya sikit kan
hehehe

tahun ni x jadi tema emerald green
puah duk tunjuk kat suami emerald green tu cam ne
las2 dia minat warna purple ok pasrah



10 malam terakhir kami dah balik kedah
hah?mak mertua pun tegur awal nya balik
sempat la buat kuih raya, walaupun tukang tekap n gelek2 popiah ja



alhamdulilah seronok nya 10 mlm terakhir kat sini
sebab rumah mertua betul2 dekat dgn masjid
depan rumah ja
org cakap free gear pun dah boleh smpai, jalan kaki ja langkah 1 longkang ja
tapii sy x g pun qiam kat masjid
cukup kat rumah
sebab fateh tidur kan
x pela sy lg selesa kat rumah, klu g masjid x tenteram fikir anak terjaga n nangis

biasa kat masjid drg akn sahur sekali
perghh bukan sebarangan sahur, nasi arab tuuu
sy sahur kat rumah je, hukhuk tq mak mertua ku sediakan 
mkn srg2 depan tv time sahur huhuhu (sambiil menepuk anak)

jadi sebelum suami n family g qiam kat masjid biasa dia akan kejut kan saya dulu u qiam jugak
sungguh sy rasa terisi ramadhan kali iini
dan biasa pukul 5 fateh akn jaga
kdang tgh2 sujud dia bangun n ngis2 angkat kepala sy suruh bangn, mesti dia ingt mak dia da mati hahhha
sebab waktu kecik ulu sy cam tu, nangis2 suruh mama bangun dari sujud sb ingat mama dah x da ~ pengaruh drama toiii..

balik rumah mertua
kami buat kuih raya yeayyy..terkejut akak2 sy dgr
yela las buat kuih raya waktu darjah 6
lepas tu pakat beli ja
tapi belah suamii memang esyen buat kuih sendiri hah?bagus kan, bangga toiii
kek pun buat sendiri, jadi ade la rasa mcm nak raya , suasana tu ada

lagipun adik2 erempuan ramai balik
mak buat serunding ayam n daging
memang x leh calen laaaa..makan dgn ketupat plas n lemang
alhamdulilah tahun ni semua ada, 
dan tahun ni sy x nangis dah mcm sebelum ni.kekekek
yela first time raya rumh mertua dulu nangis sb x dapat mama, sedih kot dengar takbir
tahun ni x da, steady siiap call minta maaf kat mama...







cukup semua 7 beradik dgn ipar duaibelah suami


P/s :hari raya ke3 baru balik pahang, itu pun sehari je, n terus balik kelantan ~ x puas mkn masakn phg, laksa, lemang, satey, mee bandung hohoho

Comments

Popular posts from this blog

sunat bayi lelaki #hudthoha

pengalaman bersalin anak ke dua ~ hud thoha bin mohd zahir

berurut selepas bersalin ~