honeymoon cara kami

ramai sahabat2 yang dah kawen dan ade juga yang bertanya pada sy macam mana nk mudah hamil
padahal sy pun x la terlalu cepat hamil
dalam 3 bulan lepas kahwin
alhamduilah

memang risau kan?kadang keciwa bila period 
dan kalau lewat sikit kita dah sangat excited dan harap x datang period dgn harapan mmg ade baby dalam rahim kita
tapi percaya lah, jangan terlalu memikir kan, biar kan ianya datag dgn sendri nya

sepanjang 3 bulan sblm kahwin dan sebelum kahwin sendiri pun sy dah rancang
nak buat mcm2 aktiviti bila dah ada suami nanti
mungkin korang boleh try

-snorkling

bila dah ada anak kecik mungkin agak terbatas
seronoknye kami snorkling dulu pgang tgn sambil tgn ikan



-berbasikal
kam dulu berbasikal di taman bukit cerakah s.alam, pusing satu bukit, sambil tu boleh bersenam, berjoging n so on, ye lelaki n perempuan mmg kene bersenam.



-jungle tracking
wess sory la sy mmg suka aktiviti mcm ni, suka kan nature
dulu teringin nak masuk hutan n berkhemah dgn suami, sambi bakar ayam depan air terjun
tapi x sempat mungkin tunggu fateh besar sikit baru boleh ajak
kalau suami isteri mash x da bby boleh la try syokk sgt laaa
sumber :google


- g la enjoy main go cart or aktiviti yang krg x boleh nak main waktu zaman bujang dulu,
dulu waktu zaman bukang nak masuk tempatt macam tu agak segan yela, sb tempat tu kbykkn nya orang laki kan? perghhh syok kalau dapat lawan suami isteri kan?

sumber : google


kami dulu sblm saya pregnant mmg bercinta habis, setipa kali weeknd memang x duduk rumah, ade je aktiviti buat, main badminton, boleh ajak g main roller cster ke, dan stu benda yang saya dan suami x prnh buat sblm kahwin dan buat adalah kami tgk wayang~ perghh 

dulu, memang x nak masuk, suami pon!

sekali tgh jalan2 kat mall, ade cerita best, nur kasih...lepas solat zuhur tu kami masuk
sekali dalam panggung tu ayah call, hahah kantoi x angkat
pak sedara msg cakap "et tengok wayang ye..haaaa" 
pelik mcm mana drg boleh ttahu heheheh
lepas tu kami mmg x masuk dah
lagi pun pngung time tu x ramaii orang dan kbykkn y tgk family
fst  time saya masuk wayang n fst time tgk tiket wayang
x de la bbest pun tgk wayag ni, tgk kat lattop lagi best ko sb boleh menenerap~ errrkk
banyak lg aktiviti saya teringin nak buat dgn suam

                                         

               wall climbing, sy x pnh try


pernah try dulu main, n bila kwen suami baru tahu sy pnh pgang M16 n johan pertandingan menembak kiki..kesian

 berkayak , ok saya mmg fail kayak , pernah dulu kayak asyik lepas ke tebing je, ntah la..tp teringin nak kayak kat tasik DQ..heheh

-karaoke 

ok bab menyanyyi ni suami penygan sikit, waktu belajar dulu kami  udak2 perempuan kene buat satu couresware dan kene record suara, ade satu software nama dia soundforge mmg khas u potong lagu n record suara, jadi di samping2 tgh2 stress tu kami cari la kat youtube lagu2 karaoke n kami pun menyanyi dan dgr balik, seronok jugak laaa heheheh..benda ni klu uat mmg seronok lagi pun skg kan ade karaoke box, boleh la try berjiwang sesama korng, x pe suara x sedap sb masing2 dah kawen jadi lanyak aje laaa hehehe


penuhkan rumah dengn aset, sewaktu masih belum ada tanggungjawab n cuba kita hias rumah tpi fikir jangkamasa panjang, macm suami dah awal2 minta beli sofa warna dark tahu dah nanti ada anak potensi untuk comot tu ade.

solat dan perbanyakkan amalan sunat.mungkin bila kita dah ada anak nanti akan sedikit terbatas, tapi jgn jadi kan alasan

p/s : bila ade mcm2 perancangan kita x kan sempat n stress bila org tanyya bila nak ada baby , tapi jgn lak lupaa berdoa dan bberusaha . gud luck kawn2

Comments

Popular posts from this blog

sunat bayi lelaki #hudthoha

berurut selepas bersalin ~

pengalaman bersalin anak ke dua ~ hud thoha bin mohd zahir