nak berhenti jadi pemegang GPS terhormat

selepas kahwin ni kami laki bini memang jenis kaki jalan
asal ade GPS sanggup redah
dah 2 la yang tukang pegang GPS nye co driver
haaaaa

ni la pengalaman hampir 3 tahun mempelajari mengunakan GPS
bukan senang ko nak arah2 suami suruh ikut jalan ni ikut jalan tu
suami plak memang x suka letak GPS gantung gitu
dia nak juga suara isteri dia yang bagi arahan
walaupun suara operater tu sedap merdu kui kui kui

biasa kami akan guna GPS kalau naik KL
kne naik bukan turun sebab kami lalu bukit tujuh n lebuh raya karak --- weekk merapu
jadi bila dah sampai toll gombak memang dah kecut perut la
sebab kalau salah bagi arahan memang kene maki kaw2 punya hahaha
x da laa gurau jaaa

dulu mula2 guna gps masa sesat
pening guna
apa maksud KEEP RIGHT, KEEP LEFT
kalau dah jalan KL ada 3 lorong x ke gagau nak tentukan yang mana
dah paling fobia bila minah tu sebut RECALCULATION maknanya salah jalan
masa tu jugak la muka cik husband sanagt2 stress hahah
wesss kadang boleh gaduh dalam kete
" orang dah cakap da kiri2 "!
pastu senyaaappppp.....

haaa dah sampai destinasi minta maaf la kat suami sebab derhaka hahaha
ternaik suara

sebelum ni guna garmin arahan dia lebih mudah faham

syok nya garmin ni dia ada gambar kat jalan mcm masjid, shell ka ada traffic light jadi boleh agak tempat tu sama macam real..n kalau nk berhenti masjid pun senang
 saya memang penguna setia garmin



   en suami memang pakai samsung jadi kene install sygic je la ..sygic ni saya x habis expore lagi..kelebihan dia, capaian dia lagi cepat n mudah ..

kadang bila dah ada anak ni nak berhenti je jadi co driver ni ..payah kot sebelah nak pegang hp sebelah nak lagi pun boleh la tidur dengan tenang tengok2 dah sampaiiii ha kan syok mcm tuuu =)

Comments

Popular posts from this blog

sunat bayi lelaki #hudthoha

berurut selepas bersalin ~

pengalaman bersalin anak ke dua ~ hud thoha bin mohd zahir