Bukit tinggi : percutian yang tidak di rancang

subhanallah sy "berpuasa" dari blogging bagi menyiapakn satu bab dalam thesis
selagi x siap selagi tu duk tahan diri dari tulis blog

nak share sesuatu memandang kan ramai yang tanya
tentang percutian yang x di rancang di bukit tinggi pahang




memang dah lama nk g
ajak kawan, ajak kakak,
tapi semua x da msa nk join
jadi balik baru ni ajak mama

alang2 ajak mama n adik shoping untuk barang umrah di Kenanga whosale city
huhuhu,,tgh2 duk salin pampers fateh dlm tandas mall tu duk berbaris sekali dgn mis world
mcm kelakar plk seme miss world dari kanada, india, indonesia, macm2 la duk beratur nk masuk tandas


dah siap beli seme barang,
kami naik ke bukit tinggi dlm pkul 7  jugak
n nasib baik mama ada kawan nye dapat la call je n book hotel
sana memang x da hotel budget kot
paling murah 169 tu la tempat kami tidur
single bed , y lain seme 300 lbh
makan pun x sedap mana huhuhu..




kami dpt tiket masuk asian show
tapi sebab lambat g, dah habis da show nye
jadi kami just jalan2 kat colmar tropicale
cantik sangat bangunan nye
and syok ade swan jinak

esok pagi dah hajat nak g animal park
horse tril n janpanese village

pagi tu lepas mkn
kami g main memanah, n bowling,
memanah kene bayar rm 10 git dapat 12 anak panah, n org tu pun ajar nk main mcm ne
rupanya kita x boleh beli sesuka hati alat memanah ni
sebab dia bawaj akta senjata api juga
saya x try main sb kat usim dulu dah puas lebam tangan duk main menda ni


besar hajat tu al fateh uiiii

tepat jugk bila shoot walaupun baru pertama kali, hebat2 suamiku kikiki

mom battle son



pastu kami main bowling, syok sangat
rm 7 ringgit sorang
x sangka mama pandai main
y lain masuk longkang ja
fateh pun duk gelak sb kami main asyik masuk longkang ja,
lepas tu kami mandi manda, ade plk swimming pool sini
hai x leh berendam lama, sejuk amattt


lepas tu kami chek out n terus gerak ke animal park
barang2 penting kami letak dalam back pak
kira x da y bawak handbag
senang kan

animal park ni masuk nye 3 ringgit je sorang
memang sgt seronok, binatang nye sangat jinak
memang kita boleh pegangm dukung binatang nye
rusa sangat jinak siap kunyah baju mama hahahh
fateh sangat takut, kikikiki

jinak sangat rusa ni, pegang x mecok pun diaa..

ahhaha time ni la rusa tu duk kunyah baju mama..

adik selfie n rusa

fateh x tau ade rabbit kat tei tu, kalau tau mau dia gayut kat badan mak dia xx nak turun

hahah fteh x perasan abati dia angkt arnab, bila pperasan je terus dia lari

muka ketat takut kan arnab

berani sungguh abey kito niii..kikiki

cuba jugak nk bg mkn walaupun takut di tendang rusa n gel n lidah dia



sebenarnya saja nak bawak fateh supaya dia explore n berani dgn binatang
kan sebelum ni dia takut sgt n kucing sampai nangis2
alhamdulilah skg ni klu nmpak kucing dia siap pangil, amboi belagak la plk kan

ade rusa, keldai pun boleh naik, arnab pun sangat jinak
boleh bagi mkn, mknn nye boleh beli, rm1 je satu kampit
tapi binatang sini mcm dah kenyang sgt
sb rmi sgt bg mkn
time kami g tu time cuti sekolah jadi mmg rmi la orang
klu tgkp gmbr tu mcm x best sb ade org intepremmm teeetttt...


lepas tu kmi g horse trill
tempat ni x ramai orang
mungkin mahai kot ~ 25 ringgit 10minit
suami mmg dah lama nak naik, adik pun sama
jadi kami berempat pun naik, sekali seumur hidup , nak amek pahala sunnah
gerun sgt naik kuda, takut tiba2 sat gi dia mengamuk ka (terpengaruh dgn filem ni)

pandai pulak mama snap pic ni





complete kan sukan rasulullah suruh buat BERENANG, MEMANAH, BERKUDA ~

n las sekali kami ke japanese village
kereta x leh naik atas
kene parking kat colmar
n kene berebut naik lori y drg sediakan
berebut ok ~ i ni bab2 berebut bus ka mmg terer mngkin dah terajar berebut bus n train commuter time degree dulu
jadi cepat je dapat

nak naik ke japanese vill

penat , rehat sat

cantik sgt view, suami n fateh sabatoj pic

biila dah smp atas, kene naik bukit lg
fuuhhh nak naik bukit ni mmg mencabar juga la
nasib mama larat
n masa ni la backpack adik sangat bermanfaat, dlm tu kami letak seme camera, purse, air minerall mmg kene bawak la
tapi bila tgk taman y sangat indah tu rasa berbaloi naik bukit tu
nak pakai baju japanese ni 20 git 10 minit
hoiii laaa, baik koi pakai selimut je n belit2
tapi x pala nak merasa juga
nasib en suami sporting nak pakai juga










alhamduliilahh, seronok sangat,
ni la taste percutian saya
saya cinta kan alam semulajadi
yang jauh dari bbising
suka berkhemah, n air terjun
tenang dan dapat tgk kebesaran Allah

p/s : bila bercuti biar cuti itu menjadi ibadat, jgn sampai kita invest duit kita pada y haram sudah..mmg Allah tu suruh manusia lihat kejadian alam

Comments

Cho Zila said…
ooo akak dulu gi balik harijer... takut bosan.. tapi banyak gak xtvt dibuatnyer di situkan... lagipun hotel kat situ memang mahaller sikitkan...
akak pun suka kalau naik kudatu.. tapi akak sendiri memang tak berani selalunyer suruh anak2 naik.. diaorang selambajer...
Zahaniza Daim said…
This comment has been removed by the author.
erza mirza said…
boleh sy tau hotel mana u stay.....ada no contact tak?
Anonymous said…
sy pon nk no hotel Tue and no conter
izyan zulkiply said…
cuba tgk kat link nihttp://www.berjayaclubs.com/bhills/
am roe said…
Asalamugalaikum .salam saya dari indonesia .bila ada rancangan ntu buat lawatan ntuk ke bukit tinggi padang tapi belum ada nak uruskan takyah risau hati .sila hubungi .call+6282282324581 whatsapp +6281374228383 E-mail .amrooe999@gemail.com
terima kasih takyah malu ntuk bertanya
am roe said…
Asalamugalaikum .salam saya dari indonesia .bila ada rancangan ntu buat lawatan ntuk ke bukit tinggi padang tapi belum ada nak uruskan takyah risau hati .sila hubungi .call+6282282324581 whatsapp +6281374228383 E-mail .amrooe999@gemail.com
terima kasih takyah malu ntuk bertanya
Assalamualaikum kepada semua Percutian ke Bukittinggi Padang Saya Mukhlis Tourist Guide Kat Bukittinggi Padang,
Bukittinggi Merupakan Destinasi Percutian Yang menarik untuk dikunjungi selain View yg cantik, makan sedap dan tempat Shopping Embroidery banyak pilihan dan penduduknya Muslim senang untuk cari makan
Saya Mukhlis Driver cum Guide kat Bukittinggi bagi Tuan, Puan, abg,Akk yg nak datang Bukittinggi tapi belum ade contact untuk uruskan kat Bukittinggi insyallah saya boleh bantu uruskan sebaik mungkin sesuai dgn apa yg di minta. Dan bagi yang nak sewa Transportasi Kereta Innova, Van Pregio,Bas ,Bukittinggi bandar kecil sejuk makan sedap, tempat Shopping kain sulam banyak dari yg murah, menengah, Quality dan bagus buat bisness jual balik maupun nak pakai sendiri. Sila datang Bukittinggi nanti saya akan bw kat home industry kain sulam baik yg nak beli sehelai atau pun borong. Saya utamakan Quality bukan Quantity sila call Whatsapp +628197513210 or +6281268422608 untuk buat tempahan
Dan saya Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang Tidak mengatas namakan Travel Agent Manapun untuk Promote saya punya khidmad, 
Dan saya ucapkan banyak terima kasih pada Blog ini atas share Percutian dengan adanya blog ni boleh berbagi Informasi dan khidmat

Wassalam 
Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang
hidyahtour bkt said…
salam puan / tuan
mohon maaf kami numpang promotion
kami salah satu agency pelancongan bernama PT.RISFY HIDAYAH WISATA.yang sudah mempunyai legalitas.berada kat bukittinggi padang west sumatera indonesia.
menawarkan belbagai pakej pelancongan bukittinggi - padang tour,medan tour.padang island's tour.
untuk information sila hubungi kami di talian
phone / whatsapp : +6282169960060.(edward ardy)
atau sila tengok di www.risfyhidayahgroup.blogspot.com
inshaallah
kepuasan pelanggan tujuan utama kami

wassallam
pt.risfy hidayah wisata


(edward ardy)
Salam pada admin
Kami dari PT. MENARA HOLIDAY memawarkan pakej Percutian bukittinggi - padang. Banyak tempat" indah yang dapat kita lawati. Sekiranya tuan dan puan ada rancangan untuk datang kesini, sila coba perkhidmatan dari kami
Whatsapp : +6281372282345
Email : menaraholiday88@gmail.com

Insyaallah kami akan memberikan pelayanan yang memuaskan dengan harga yang berbaloi....
Jom datang Bukittinggi-Padang

Trims
Wassalam

PT. MENARA HOLIDAY
Salam pada admin
Kami dari PT. MENARA HOLIDAY memawarkan pakej Percutian bukittinggi - padang. Banyak tempat" indah yang dapat kita lawati. Sekiranya tuan dan puan ada rancangan untuk datang kesini, sila coba perkhidmatan dari kami
Whatsapp : +6281372282345
Email : menaraholiday88@gmail.com

Insyaallah kami akan memberikan pelayanan yang memuaskan dengan harga yang berbaloi....
Jom datang Bukittinggi-Padang

Trims
Wassalam

PT. MENARA HOLIDAY

Popular posts from this blog

sunat bayi lelaki #hudthoha

pengalaman bersalin anak ke dua ~ hud thoha bin mohd zahir

berurut selepas bersalin ~