Posts

Showing posts from March 13, 2013

solid food ~ i no have idea

Image
alhamdulilah. fateh dah 8 bulan
duk ulang menu sama
fateh ni dia ok jew makan ape2 pun
x memilih
bangun2 saya biasa bagi dia snack dulu ( puri epal, labu, betik, pisang )
dan biasa nya puri tu saya buat banyak terus..dan simpan dalam peti ais

fateh paling suka puri labu..
tapi labu kene make sure basuh, rebus dan di buang bijik
then baru amek isi n blend..!
hohoo..suka kemain dia makan..
labu ni dia manis2 tawar macam tu kan
lagi pun labu memang banyak khasiat nye

kalau epal.saya beli epal fuji..kadang2 mak nye ni pun dan ngap juga time2 potong buah
sedap n ranggup..!
ade letak buah ni dalam food feeders tapi fateh x nak mamam ikut situ

dalam, pukul 2 baru saya bagi nasik
kikiki..yelah wesss lama kot nak masak bubur nasi tu
dah la kadang2 kat rumah ni x da air
nasi fateh saya pakai beras perang
memang elok untuk baby
haaa jangan pulak beli beras nasi dagang tauu..!
kami dah kene tipu dah n mak cik tu
nak beli beras perang..dia bagi beras nasi dagang
mentang2 laaa kami ni orang mudaaa.…