Posts

Showing posts from March 17, 2013

alahai ruginya bila lebih pilih susu f berbanding susu ibu sendiri

Image
dulu time pregnant saya x pernah amek port or terfikir benda ni secara serius
tapi lepas saya dah bersalin baru saya betul2 berazam nak berusaha untuk susu kan fateh selama 2 tahun..
mungkin ni lah hikmah fateh masuk NICU..
 mungkin kita semua boleh tengok kelebihan susu ibu berbanding susu formula




-menyusu kan anak dengan susu kita sendiri adalah arahan dari Allah SWT.. Allah mengajak hambanya untuk susu kan anak sampai cukup umur 2 tahun (saya yakin pasti ada hikmah besar yang Allah nak sampaikan pada hamba nya~ bukan saja2 ) -Nabi Muhammad turut di berikan susu ibu  -susu ibu adalah susu terbaik -susu ibu mudah di hadam berbanding susu formula -susu ibu ada antibody sendiri untuk elak anak kita mudah sakit -susu ibu mengikat kasih sayang anak dan ibu sebab bila menyusu mata kita dan mata baby akan bertentang dan akan timbul rasa kasih dan sayang -susu ibu cukup nutrisi dan vitamin yang di perlukan baby -susu ibu membantu ibu untuk cepat kurus -susu ibu mengelak anak dari sembelit …