Posts

Showing posts from May 21, 2013

~ selamat ulang tahun perkahwiinan yang ke 2 ~

Image
saya pilih dia bukan kerana dia hafiz
saya x tahu pun dia hafiz quran
tapi dalam doa saya selalu doa nak minta pasanagn dari golongan orang yang soleh
pernah saya tolak dia sebab saya rasa dia patut dapat hafizah

saya x pilih dia sebab rupa
saya x pilih dia sebab dia kaya
dia jadi pensyaah pun selepas kami kahwin
sungguh pekahwnan tu membuah kan rezeki

saya pilih dia sebab akhalak dia baik
dia berbudi bahasa
orang nya lembuut
dan suka senyum
dia banyak mengubah saya
selalu jadi consaltant pakaian saya
tegur kalau2 baju saya ketat

selalu ajak saya senyum
selalu turun ke dapur u memasak
x pernah kedekut
selalu nak puas kan hati saya

bagi saya dia suami y sangat sempurna
pernah juga terdetik risau kalau2 ade yg terjatuh hati dgn sopan santun dan budi bahasa
en suami, dlm doa minta Allah jaga hati dia untuk setia

dia ayah yang sgt baik..
mandi, makan main dgn anak
semua dia  buat
nafkah kami anak beranak sgt 2 dia jaga
solat jemaah kdg2 bersama kalau dia x sempat ke masjid
penyabar nye h…

ketika cinta bermula

Image
Alhamdulilah dah 2 tahun kami berumah tangga
setiap hari rasa x jemu..
bersyukur sangat ada suami sebaik dan sesoleh dia

teringin nak share macam mana kami boleh berkenalan
dan hubungan kamii boleh sejauh ini
waktu tahun 2007 saya mula2 masuk degree, time tu umur 19 tahun
nekad dlm hati x mahu cari pasangan lagi..
then bila masuk kelas bahasa n orentasi
kami satu kelas kene buat pentomen atau lakonan tajuk family first
biasa la zaman2 universiti dulu
jadi bila brlakon ni saya jadi prop je..x minat sangat nak berlakon ni (muka ketat)

jadi bila sampai satu scene ade watak suami isteri tengah minum petang
saya terkagum dengan seorang lelaki, dia bawak watak suami
bahasa nya lembut dan sgt berbudi bahasa  hati rasa sejuk dan damai
---tettt---- sampai situ je, terus x terfikir dah kat dia haha

bila hari pertandingan, si lelaki yang sopan ni boleh pulak tterlanggar saya
hhoho..nangis la, sebab macam dah tersentuh(masih berlapik)
lepas tu ada kawan pujuk, dia cakap "mungkin tu jodoh ya…