Posts

Showing posts from July 30, 2013

nak cerita pasal gigi, nak baca dak?

Image
dah lama x buat scaling gigi
rasa lass waktu pregnant dulu
dalam 7 bulan kot pregnant entah la dah x ingat hoho
patutnya scaling gigi kene 6 bulan sx

ni gigi dah tahap berplat berlumut baru nk scaling
kesian kat dokter gigi nak kene hadap gigi mcm ni hahahha
no wonder la adik saya x mau jd dentist geli kata nya tengok gigi orang

baru2 ni dah dua kali gusi berdarah
bulan puasa plak tu
ramai org kata bila gusi berdarah sebab kalsium
padahal sebab kurang vitmin c (dokter bgtau dulu)
cuba cek gusi dekat setiap gigi
kalau gus merah or pink makna nya sihatttt
kalau pucat ja x sihat

risau sangat bila gusi berdarah
ok sy memang sgt menjaga bab2 gigi
klu boleh sebelum solat berus gigi sunat muakat tau dak!
haaaaaa..

sekarang ni nak cuba jaga gigi fateh
kalau boleh x nak rosak
sebab bila rosak n jadi serpih sakitnya kene bila kita menyusu dia hohoho
jadi make sure sebelum tidur kene berus gigi
setiap kali mandi berus gigi

time dah umur nak masuk 30an n pregnant la gigi kene jaga
mama kata setia…