Posts

Showing posts from August 17, 2013

penat la kalau setiap kali balik kg macm ni

masuk ni dah 3x peti ais kami berulat
huh!
penat..sungguh..dengan bau busuk
ni dah seminggu kemas2 apur, mop n lap bau still x hilang
dan terpaksa buang tapware y sy letak ikan2 dan ayam yang berulat
sebab dan basuh guna cuka, arang, lemon bau stiill melekat..nak muntah!

masalah dia sebab rumah sewa kami ni
kadang2 kalau petir r guruh suis utama akan ter of sendiri
dalam erti kata lain, black out lah kan

kalau benda ni berlaku time kami ada kat rumah x pa,
tapi kalau balik kg?sapa pulak nk tlg bawak naik balik suis tu

raya baru ni nak dekat 2 minggu kami x da kat rumah
dan sekali lg suis utama jatuh mungkin sebab guruh
mungkin lama dah benda tu terjadi
habis busuk barang2 dalam peti ais
busuk amaaatt! berulattt

balik2 rumah dengan keadaan letih
gigh jugak sy membasuh
buang benda2 dalam peti ais
cuci dengan sabun
arang, lemon n cuka
tambah pulak fateh duk basuh sekali heh..! mencabar sungguh
habis bau satu dapur
suami pun x tahan, dia lagi la x leh bau, bleh muntah

lalat dah mula masuk…