Posts

Showing posts from June 19, 2015

di sebalik nama hud thoha ~

Image
benda y paling best bila ada anak ni nak decide nama kan?
hehehe...
bila dah tahu jantina memang kami dah start cari nama..
cuma sampai la baby bersalin pun x sure ..
x macam al fateh dulu.. waktu kandungan 4 bulan pun kamii dah sebulat hati n cmfirm nak bubuh nama muhammad al fateh

kali ni agak was-was rasa macam x sebulat hati gituu..
bagi saya..nama ni doa..jadi saya x nak orang pendekkan nama anak tu..walaupun mak ayah nye orang dah pendekkan nama hehehe..zahir jadi et izyan jadi yan~ ok pasrah

so kali ni suamii kata turn sy pilih nama u anak..
ade beberapa cadangan dan kami tanya pada prof aka sv kami 

1) samuel thoha.. samuel ni nama nabi bukan rasul..kalau pernah dengan hadith ade cerita pasal nabi samuel..tapi bila fikir nantii kalau orang tanya puas nak explain..n takut juga org kata nk feeling nama anak org puteh pulok..so mcm x jadi

2) hud thoha.. sebenarnya sy suka nama hud ni sebab orang x leh pendekkan..lagipun nama hud ni mcm x familiiar sgt krik krik krik..errrr bagi sy la kan h…

pengalaman bersalin anak ke dua ~ hud thoha bin mohd zahir

Image
Due 3 jun 2015
sec baby

Minggu ke 37 sy dan suami dah pulang ke kedah ( mertua ) untuk plan bersalin di sana..orang tu nak anak kedah pulak uiiii hahah..
Kami bercadang nak bersalin di pusat rawatan mahsuri sebab sy memikirkan keadaan di GH alor star y mesti ramai dan potensi u request  doc perempuan agak payah..
Matlamat utama nk bersalin di mahsuri mmg sy nak doc perempuan y sambut.. Supaya aurat sy terjaga.. x da la rasa risau sentiasa bila nak cek jalan kan? dah la tengah risau dan sakit contraction...Service ke layanan tu semua jatuh no 2..mehmehmeh

Alhamdulilah sempat 2 kali cek up di mahsuri doc haida dan doc rohana dua2 sgt baik dan bayaran u cek up dlm 70 ringgit.. Sekurang2 doc ade rekod kesihatan sy di klinik ni.. selebihnya cek up kat gov..botak weh klu tiap2 kali cek up kat private..

Minggu ke 38 sy makan betik, minum air kelapa dara, berjalan sampai sakit2 tulang punggung, cuci bilik air.. Bby masih x keluar huhu sebenarnya sy risau baby besar sb overdue n tkut di induce.. 
Sy…