Posts

Showing posts from July 7, 2015

sunat bayi lelaki #hudthoha

Image
hud thoha dah selamat bersunat 2 julai 2015 hari ke 31 dia lahir alhamdulilah..
sebenarnya sunat bayi lelaki ni memang perkara baru dalam mana2 family...
macam2 orang akan tanya..betul ke nak sunat?x kesian ke? budak tu kecik lagi.. nak jaga macam mana? x pe ke sunat? dan macam2 soalan lagi.. benda ni saya dah jangka akan ade orang tanya dan akan mewas-was kan diri saya hehehe..tapi saya just anggap benda ni normal.. Benda orang tak biasa buat..
Tapi dalam family saya kak de saya dah sunat anak dia waktu bayi jugak .. Dan dia sangat positif u galakkan sy sunat kan anak waktu bayi..
Kelebihan sunat bayi : Luka lebih cepat sembuh sb bayi X perlu pntang makan sebab dia hanya minum susu ibu Senang nak bawak solat nanti Dan ramai doc sugest u bersunat awal
Waktu dah tahu jantina tu kami pun suami isteri memang dah niat nak sunat awal.. Macam sepupu dia umar mukhtar..
Mula2 nak buat hari ke tujuh tp hud dia ada kuning jadi kami tangguh kan..bila cukup sebulan kami tunggu lepas dia cucuk sebulan risau jugak di…