anak tak nak makan

al kisah budak yang tak mahu makan..
hud thoha baru masuk 10 bulan
berat 6.9 kg
setiap bulan beratnya naik 500 gram
dah masuk line kuning
dah jumpa pegawai pemakanan

masa 6 bulan fst time makan mmg dia x nak makan..
huhu
letak atas kerusi baby tu dia mengamuk nak keluar
bila nak suap makanan dia toleh muka
bila punya payah dapat suap makan dia luah
ok ibu pasrah nak 😓😓

macam2 resepi dari nasi, biskut, roti buah pure semua ibu dah bagi
yang di atas lantai juga nak di kutip

hud thoha... 
bila ibu muhasabah diri knp payah sgt nak makan
ibu jadi teringat masa mengandung kan hud
ibu kerap gestrik sebab x jaga makan dengan baik
masa tu saya sibuk siapkan thesis masster sebelum nak bersalin dan berpantang
so makan apa yang ada depan mata..
biskut2, roti, kurma, x masak sebab masa di habiskan untuk siapkan thesis
memang waktu mengandung kan hud berat saya naik x sampai 10kg..
dan sebab itu lah saya kene kerap jumpa dic sebab berat x naik..

hud pun hampir di induce sebab berat x sesuai dengan usia kandungan..

macam2 dah makan tapi berat still tak naik huhu mungkin sebab tu hudbthoha pun jenis payah nak makan.. 

risau jugak dia x dapat zat yang sepatutnya
dia hanya bf dan bila bf dia akan mnyusu lamaaaaa sangat huhu memang badan saya akan sangat penat dan lenguh x tau nak cakap.. 

tak sabar nak tunggu dia setahun.. 😅😅😅 

Comments

Popular posts from this blog

sunat bayi lelaki #hudthoha

pengalaman bersalin anak ke dua ~ hud thoha bin mohd zahir

berurut selepas bersalin ~