kerisauan

ialhamdulilah dalam masa terdekat insyallah suami akan next step untuk sambung pengajian dalam bidang kedoktoran ( phd ) bagi yang dengar atau bukan dalam bidang kami memang rasa seronok.. tapi bagi kami yang bakal menempuh rasa Allah semoga di permudahkan..

sebenarnya kami baru di maklumkan y majikan dah buat keputusan supaya semua pelajar y nk smbng phd kene sambung kat dalam.. jadi x da la nak kene sambung oversea.. 

setiap malam sebelum tido saya risau..
4-5 tahun akan datang merupakan tahun yang mencabar bagi saya.. tahun kami struggle u phd, dengan ekonomi yang sgt mencabar skg, anak2 sedang dalam usia pembesaran yang pesat y perlukan perhatian.. 

masa tu pasti banyak nak guna duit,
walaupun kami berdua di sponsor,
tetapi hanya cukup2 shj
lebih2 lagi duduk di kawasan bandar..huhu
rumah sewa shj plg murah 800
tapi saya yakin, Allah akan bantu orang y menuntut ilmu lbh2 lagi belajar agama..

secara jujur nya bila suami isteri sama2 sambung belajar, ianya menuntut satu toleransi yang sgt tinggi.. masa ni lah kita dalam fikiran kita akan keluar banyak perktaan " u should " berbanding " we should" .. masing2 x nak mengalah sb masing2 hanyut dengan komputer riba masing2 sb masa tu idea tgh dtg mencurah2... 

bila teringat pesan mama, masa umur. kita 30 an banyak berlaku konflik rumah tangga.. kuncinya kene banyak bersabar.. adehhh 

saya jadi teringat pesanan dr ot " kamu husbdn n wife sambung master ek? semoga sentiasa bersama " 

mula2 dengar mcm pelik, tapi bila fikir2 balik ada benarnya.. perjalanan hidup orang tu masing2 tak sama.. saya cuma berharap kami dapat menghabiskan phd ini dgn bahagia sekali 😝😝😝  insyallah kalau ada masa sy update la blog y hidup segan mati x mahu ni haha..


P/s : bersabar la bukan sahaja dalam medan menuntut ilmu tetapi dlm unversiti rumah tangga juga.. doakan kami .. 

Comments

Popular posts from this blog

sunat bayi lelaki #hudthoha

berurut selepas bersalin ~

pengalaman bersalin anak ke dua ~ hud thoha bin mohd zahir