Posts

Showing posts from April 4, 2016

anak tak nak makan

Image
al kisah budak yang tak mahu makan..hud thoha baru masuk 10 bulan berat 6.9 kg setiap bulan beratnya naik 500 gram dah masuk line kuning dah jumpa pegawai pemakanan
masa 6 bulan fst time makan mmg dia x nak makan.. huhu letak atas kerusi baby tu dia mengamuk nak keluar bila nak suap makanan dia toleh muka bila punya payah dapat suap makan dia luah ok ibu pasrah nak 😓😓
macam2 resepi dari nasi, biskut, roti buah pure semua ibu dah bagi yang di atas lantai juga nak di kutip
hud thoha...  bila ibu muhasabah diri knp payah sgt nak makan ibu jadi teringat masa mengandung kan hud ibu kerap gestrik sebab x jaga makan dengan baik masa tu saya sibuk siapkan thesis masster sebelum nak bersalin dan berpantang so makan apa yang ada depan mata.. biskut2, roti, kurma, x masak sebab masa di habiskan untuk siapkan thesis memang waktu mengandung kan hud berat saya naik x sampai 10kg.. dan sebab itu lah saya kene kerap jumpa dic sebab berat x naik..
hud pun hampir di induce sebab berat x sesuai dengan usia kandungan..
macam…